Biografie

Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, waarna de band op tour gaat door eigen land. Wegens succes verlengt Kensington de tour en maakt een nieuwe single 'Let Go', die goed in de smaak valt. Kensington maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook in de VS en Canada wordt uitgebracht. En, druk als ze zijn, laten ze weten hard aan het werk te zijn voor hun tweede album Vultures.
Borders is het eerste album van de Utrechtse band Kensington. De plaat wordt opgenomen in Leeds (Engeland) in de studio van de Britse band Kaiser Chiefs en komt uit in juli 2010. 'Youth' is de eerste single. De band krijgt een platencontract en maakt in oktober 2011 bekend dat Borders ook wordt uitgebracht in de Verenigde Staten en Canada. Wereldwijd is het album van Kensington te downloaden via i-Tunes.
Kensington wordt in 2010 met de single 'Youth'uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Daarna worden de Utrechters al snel opgepikt door De Wereld Draait Door en staan ze in 2011 op Noorderslag in Groningen.
Kensington start in het najaar van 2010 een co-headline tour samen met de Groningse band MakeBelieve. De band plakt hier begin 2011 een eigen clubtour aan vast, die vanaf maart 2011 wegens succes wordt verlengd met het uitbrengen van de nieuwe single 'Let Go'. Dit liedje wordt tevens uitgeroepen tot 3FM Megahit.
De mannen van Kensington gaan naar Berlijn om in het najaar van 2011 te werken aan hun tweede studioalbum, dat begin 2012 moet uitkomen. Een voorproefje van de plaat is de eerste single 'We Are The Young'. Het liedje verschijnt in oktober 2011. De tweede single is 'Send Me Away'. De plaat komt iets later uit dan gepland, namelijk in mei 2012, en is door de band zelf, en met een beetje hulp van Niels Zuiderhoek, geproduceerd.
In juni 2012 reist Kensington af naar Londen om de videoclip op te nemen voor de derde single 'No Way Out' van Vultures. De video wordt geproduceerd door Juriaan en Boris Booij, Nederlandse filmmakers die al een tijd in Londen wonen. Acteur Michael Koltes en Braziliaans model Ana Araújo spelen de hoofdrol in de videoclip, die vanuit bijzonder perspectief wordt opgenomen.
Kensington begint 2013 met shows op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen. Daarnaast staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop.
Het voorjaar van 2013 is oogsttijd voor Kensington. Ze vallen in april 2013 erg goed in de prijzen tijdens de 3FM Awards. Ze winnen de award voor Beste Album (Vultures), de award voor Beste live Act en de Serious Talent Award. De band weet later dat jaar ook een MTV EMA te bemachtigen voor Best Dutch Act.
Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 wordt bekendgemaakt dat Kensington Ambassadeur van de Vrijheid 2014 is. Dit betekent dat de band op 5 mei met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals trekt om op te treden en aandacht te vragen voor vrijheid, mensenrechten en oorlog. Kensington ontvangt in augustus 2014 een gouden plaat voor hun album Vultures. De single 'Home Again', die ook op dat album staat, ontving eerder al de gouden status.
In februari 2014 zit Kensington opnieuw voor weken in Berlijn, in de studio van Niels Zuiderhoek, om te werken aan het derde studioalbum Rivals. Het album, met daarop onder meer de tracks 'War', 'Streets' en 'All For Nothing', komt in augustus 2014 uit. In de videoclip van 'War' zijn de bekende Nederlandse turners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt te zien.
Kensington verkoopt in januari 2015 in één dag de hele Ziggo Dome uit. Een tweede show is binnen twee dagen uitverkocht. Op 20 februari staat de band voor het eerst in een uitverkochte Heineken Music Hall.

Tickets reserveren
0900-1353 (€0,45 p/m)

Dagelijks 10.00-22.00 uur

CTS Eventim Nederland B.V. | KvK Amsterdam 34.28.92.10 | BTW nummer NL8188.02.595.B.01 | Postbus 3096, 2130 KB, Hoofddorp | Neem contact op