Artiest/Event

Leonard Cohen

Welkom op de pagina van Leonard Cohen !

Leonard Cohen werd in 1934 geboren in het Canadese Montréal. Hij groeide op in een Joods gezin waar hij zich al vroeg interesseerde voor muziek en poëzie. Hij besloot letteren te gaan studeren, met als doel een dichter te worden. Hij werd in eerste instantie in Canada bekend als schrijver van poëzie.In 1967 verhuisde Cohen naar de Verenigde Staten en richtte zich steeds meer op het maken van muziek. Hij werd al snel een bekende singer-songwriter door het succes van nummers als 'Suzanne', 'Hallelujah' en 'So Long Marianne'.In 2005 verscheen een door hemzelf gemaakte documentaire over zijn leven genaamd "Leonard Cohen: I'm Your Man". In totaal bracht Leonard Cohen 12 studioalbums uit waarvan 'Old Ideas' uit 2012 de meest recente is. Meer...

TICKETALARM - Nooit meer te laat en altijd op de hoogte!

Schrijf je nu in voor het TICKETALARM van EVENTIM en ontvang via e-mail informatie over nieuwe optredens van jouw favoriete artiest(en) of evenement.

Extra informatie

Biografie

Leonard Cohen werd in 1934 geboren in het Canadese Montréal. Hij groeide op in een Joods gezin waar hij zich al vroeg interesseerde voor muziek en poëzie. Hij besloot letteren te gaan studeren, met als doel een dichter te worden. Hij werd in eerste instantie in Canada bekend als schrijver van poëzie.In 1967 verhuisde Cohen naar de Verenigde Staten ...
Meer...

Fotogalerij

 •  
  Leonard Cohen
    4.9 sterren, na 407 FanReports
 • Amsterdam - Olympisch Stadion

  22-8-12

  Legendarisch optreden! van LennieFannie, 4-9-12
  Deze avond was bijna perfect. De sfeer was goed, de locatie mooi gekozen en het concert was verbluffend. Leonard was op dreef en zijn band speelde fantastisch. Enige minpuntje was het geluid als je achter op het veld zat. Soms hoorde je een echo.
 • Amsterdam - Olympisch Stadion

  22-8-12

  Cohen ontroerend van RG de Boer, 26-3-13
  Ben in augustus 2012 naar Leonard Cohen geweest in Olympisch Stadion. Wat een ontroerende zanger! Het concert duurde 4 uur, en regelmatig voel je de tranen in je ogen, zo mooi, zon fantastische band en zulke grandioze achtergrond zangeressen. In een verslag van Concert Gent stond vier uur vechten tegen de tranen . Klopt. Het gevecht verlies je. Ga naar het mooiste concert ooit! Ik heb al kaarten voor Ahoy. Doen! Geen spijt, veel plezier en ontroering.
 • Antwerpen - Sportpaleis

  23-6-13

  Onwaarschijnlijk mooi en goed!!! van Wim van Heel, 25-6-13
  Zondagavond in Sportpaleis Antwerpen. Wat een onwaarschijnlijke goede zanger en performer. Ondersteund door uitermate goede muzikanten. Groot compliment!!!
 • Rotterdam - Ahoy

  18-9-13

  Briljant en ontroerend van Quintus, 19-9-13
  Cohen was op zijn allerbest, zichtbaar ouder geworden maar met een ingetogenheid en een superieure klasse waarmee hij iedereen inpakt. Goed georganiseerd, prima parkeergelegenheid. Verbeterpunt: catering, dat moet echt sneller kunnen.
 • Rotterdam - Ahoy

  18-9-13

  Adembenemend van Marianne, 19-9-13
  Gisteren naar het concert geweest van Leonard Cohen in Ahoy. En ben er nog stil van. Wat een uitstraling, wat een toewijding, wat een man en wat een band. Ondanks de grootte van Ahoy was het een intiem concert waarin Leonard Cohen liefdevol door zijn enthousiaste publiek werd gedragen.

Verder browsen

Tickets reserveren
0900-1353 (€0,45 p/m)

Dagelijks 10.00-22.00 uur

CTS Eventim Nederland B.V. | KvK Amsterdam 34.28.92.10 | BTW nummer NL8188.02.595.B.01 | Postbus 3096, 2130 KB, Hoofddorp | Neem contact op